smaker.pl/przepis-wedzonka-wieprzowa-z-garnka,166872,kuchmariola63.html
Status Code:200
Content Type:text/html; charset=UTF-8
Language:en
przejdź na stronę główną interii do góry 18 smaczne teraz gotuję 16 dodaj do książki 139 drukuj przepis drukuj ze zdjęciem drukuj bez zdjęcia wyślij przepis skomentuj dodaj notatkę zgłoś do moderacji promocje dodaj przepis dodaj poradę mój profil przepisy filmy książki kucharskie kucharze artykuły bake off forum newsy konkursy książki wydarzenia video faq mamy 10 lat pojedynki tematy specjalne ebooki tylko o kuchni na każdy temat o serwisie śniadania zupy dania główne desery napoje przekąski sałatki przetwory dodatki domowe porady smaker /przepisy / przekąski / wędzonka wieprzowa z garnka. poleć: --> przekąski przepis na: wędzonka wieprzowa z garnka. 18smaczne teraz gotuję 16dodaj do książki 139drukuj przepis drukuj ze zdjęciem drukuj bez zdjęcia wyślij przepis skomentuj dodaj notatkę zgłoś do moderacji dodaj notatkę --> autor: kuchmariola63 przepisów i artykułów: 1191 ocena: 13759 dodano: 25.09.2018 odsłon: 7276 wędzonka wieprzowa z garnka :) uwędzona w garnku, metoda wędzenia jest opisana w "porady". dwie godziny wędzenia w 50-60 stopni celsjusza na zrębkach olcha/buk. składniki surowiec: schab środkowy bez kości 1,6 kg skład: liść laurowy połamane 5-6 liści ziele angielskie 10-12 ziaren czosnek z łuskami 5-6 zębów peklosól 85 gram cukier 10 g woda 0,6 l > 6 os. > 60 min średnie tanie przygotowanie wykonanie solanki, peklowanie: w 600 ml.wody gotujemy 5 minut pokrojony czosnek (czosnku nie obieramy), połamane liście laurowe i ziele angielskie. po procesie gotowania przykrywamy garnuszek i zaparzamy 15 minut, studzimy. po ostudzeniu zawartość garnuszka przelewamy przez sitko. dodajemy cukier i peklosól, mieszamy. zimną solanką robimy nastrzyk w kilku miejscach kawałka mięsa, a pozostałą solanką zalewamy mięso umieszczone w pojemniku. mięso musi być przykryte solanką. peklujemy w lodówce przez 4 dni. codziennie przekładamy mięso. osuszanie: po 4 dniach peklowania mięso płuczemy w bieżącej zimnej wodzie z solanki, osuszamy papierowymi ręczniczkami, osznurowujemy i wieszamy na kiju na 6-8 godzin. mięso do wędzenia w garnku musi być dobrze osuszone. wędzenie: wędzimy na zrębkach olcha/buk 2 godziny w temperaturze 50-60 stopni celsjusza. w trzeciej godzinie podpiekamy w temperaturze 80 stopni celsjusza. studzenie: po uwędzeniu wieszamy na kij i studzimy w temperaturze pokojowej około 2 godziny. ostudzoną wędlinę wkładamy do lodówki. smacznego !!! twoje notatki do przepisu usuń zapisz zapraszam na mojego bloga! 18smaczne kto głosował? teraz gotuję kto gotuje? reklama inne przepisy autora dania główne gulasz wieprzowy z ziemniakami. kuchmariola63 3 dania główne smażone bioderka z kurczaka. kuchmariola63 2 śniadania słodkie bułki z czarnuszką. kuchmariola63 9 przepisy: przekąski przekąski sałatka z pieczarkami gvlba 24 przekąski naleśniki z fasolką szparagowa,szynką i serem gvlba 24 przekąski pasta jajeczna gvlba 20 polecane przepisy: wędzonka wieprzowa z garnka. zobacz więcej przekąski polędwica wieprzowa nadziewana śliwką w sosie musztardowym 4143 odsłon polędwica wieprzowa ach ta polędwica ... chciałem ją zrobić tylko w sosie musztardowym ale... 60 min średnie tanie mechanik79 3 przekąski galaretka wieprzowa 13509 odsłon ulubiona przekąska moja i mojego synka :-) > 60 min średnie przystępne megi110278 33 przekąski galareta wieprzowa - świnka 29823 odsłon galareta świnka to moja propozycja na zabawne i ładne podanie tradycyjnej galarety wieprzowej.... > 60 min średnie tanie marysiaz 41 komentarze do przepisu (8) najnowsze najstarsze najlepiej ocenione wg. ilości odpowiedzi dodaj komentarz wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe rysiek46 11 października 2018 zgłoś do usunięcia przepraszam, niedokładnie przeczytałem opis. 0 kto głosował? | odpowiedz rysiek46 11 października 2018 zgłoś do usunięcia a jak długo podpiekamy? 0 kto głosował? | odpowiedz gregorhspeed 26 września 2018 zgłoś do usunięcia obłędna <3 1 kto głosował? | odpowiedz grazka950 25 września 2018 zgłoś do usunięcia zabieram i kciuka zostawiam :))) 1 kto głosował? | odpowiedz babcitereskiciasta 25 września 2018 zgłoś do usunięcia wyśmienita domowa wędzonka.:) 2 kto głosował? | odpowiedz rosynka 25 września 2018 zgłoś do usunięcia wyglada bardzo smakowicie! 2 kto głosował? | odpowiedz slodkoslodka83 25 września 2018 zgłoś do usunięcia pyszota,aż mi zapachniało :-) 2 kto głosował? | odpowiedz bryssska 25 września 2018 zgłoś do usunięcia super wyglaąda, taka domowa najlepsza ;-d 2 kto głosował? | odpowiedz treść* na skróty produkty ●kalorie ●ebooki ●śniadania ●zupy ●dania główne ●desery ●napoje ●przekąski ●sałatki ●przetwory ●dodatki ●przepisy dnia śniadania bułeczki drożdżowe kanapki pasty kanapkowe tosty francuskie chleb razowy hummus owsianka omlet na słodko jajecznica obiady placki ziemniaczane racuchy kopytka ryba po grecku szynka pieczona bigos schab ze śliwką kluski śląskie krokiety zupy zupa pomidorowa zupa ogórkowa zupa cebulowa zupa kalafiorowa zupa gulaszowa barszcz biały barszcz ukraiński rosół drobiowy kapuśniak krem z brokułów sałatki sałatka gyros sałatka grecka sałatka z kurczakiem sałatka z tuńczykiem salatka jarzynowa sałatka rybna sałatka z łososiem salatka z pora sałatka śledziowa ciasta ciasto marchewkowe ciasto czekoladowe ciasto drożdżowe szarlotka sernik makowiec piernik dojrzewający tiramisu tort bezowy kasze i ryż gołąbki krupnik kotlety z kaszy gryczanej risotto z grzybami risotto z bekonem risotto ze szpinakiem ryż z warzywami sałatki ryżowe polenta wielkanoc jajka faszerowane żurek pasztet drobiowy kurczak faszerowany babka wielkanocna babka cytrynowa babka piaskowa sos tatarski boże narodzenie barszcz czerwony z uszkami zupa rybna zupa grzybowa kapusta z grochem karp smażony pierogi z kapustą i grzybami kompot z suszu kutia keks karnawał pączki faworki oponki serowe tarta na cieście francuskim koreczki nowalijki botwinka twarożek ze szczypiorkiem makaron ze szparagami sałatka rzodkiewkowa przepisy ciasta i desery tarta z owocami mazurek kajmakowy babka majonezowa sernik z brzoskwiniami sernik wiedeński przetwory grzyby marynowane grzyby w occie ogórki kiszone powidła śliwkowe dżem truskawkowy ćwikła z chrzanem mus jabłkowy gulasze leczo placek po węgiersku strogonow gulasz wołowy chili con carne makaron makaron ze szpinakiem makaron z tuńczykiem makaron z serem makaron z kurczakiem spaghetti bolognese spaghetti carbonara zapiekanki zapiekanka ryżowa zapiekanka warzywna zapiekanka ziemniaczana zapiekanki zapiekanka makaronowa lasagne z mięsem różne przepisy pizza domowa fasolka po bretońsku śledzie w śmietanie przepisy kulinarne zobacz więcej napisz do nas mapa serwisu newsroom reklama regulamin korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu. polityka cookies. prywatność. copyright © 1999 - 2019 interia.pl.wszystkie prawa zastrzeżone ostatnio komentowane przepisy desery babka na mące kukurydzianej paninadeser 6 desery kilimandżaro meg 6 desery pączki marioli. kuchmariola63 15 rozwiń zwiń