find.vodka - Shorten URLs and EARN MONEY



Results of analysis for smaker.pl/newsy-co-zrobic-z-cukinia,1900440,a,.html

HTML Content

Title:

Co zrobić z cukinią? - Newsy na Smaker.pl

Description:

Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań.

Keywords:

Here you find basic information about your page. Title of your page is very important for better visibility in search engines like Google, Bing or Yahoo. Meta tag description is also very important tag for search visibility. Meta keywords is used by some web catalogues.

SEO Content

URL:

smaker.pl/newsy-co-zrobic-z-cukinia,1900440,a,.html

Status Code:

200

Content Type:

text/html; charset=UTF-8

Language:

en

Here you find information from server response headers. This information is important for header analysis. Check, if your answer code is 200 - correct request. Answer code for error (no-existing) page is 400.

Ranking:

1.35 score from seowykop.pl for:smaker.pl/newsy-co-zrobic-z-cukinia,1900440,a,.html

Text on your page:

przejdź na stronę główną interii do góry 22 ciekawe 1 dodaj do książki wyślij artykuł skomentuj zgłoś do moderacji dodaj przepis dodaj poradę mój profil przepisy filmy książki kucharskie kucharze artykuły łaciate forum śniadania zupy dania główne desery napoje przekąski sałatki przetwory dodatki domowe porady newsy konkursy książki wydarzenia video faq bake off mamy 10 lat pojedynki tematy specjalne ebooki tylko o kuchni na każdy temat o serwisie newsy konkursy książki wydarzenia video faq bake off mamy 10 lat pojedynki tematy specjalne ebooki smaker /artykuły / newsy / co zrobić z cukinią? 13.06.2018 newsy co zrobić z cukinią? 22ciekawe 1dodaj do książki wyślij artykuł skomentuj zgłoś do moderacji cukinia to jedno z najpopularniejszych w polsce warzyw. najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. fot. 123 rf zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. zucca - to dynia, a zucchini to... etymologia wskazuje dobry trop. cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. a co to jest kabaczek? kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. polskie i włoskie przysmaki na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. z dużych cukinii musimy koniecznie zdjąć skórę i, najlepiej, wydrążyć gniazda nasienne. z mniejszych - niekoniecznie. we włoszech, czyli w kraju, gdzie o cukinii wiedzą wszystko, znajdziemy także cukinie w wersji mini, o grubości, mniej więcej, palca. te jada się na surowo, w całości, jako przekąskę, bądź w plasterkach, dodając do sałatek. jeśli mamy własny ogródek - to koniecznie spróbujmy małych cukinii, jeśli nie - pozostaje nam dogadać się z zaprzyjaźnionym rolnikiem. jedzmy kwiaty kwiatostany cukinii również są jadalne i właśnie we włoszech cieszą się ogromną popularnością. to dość spore kwiaty, o delikatnym, ale doskonałym smaku, które podaje się po obsmażeniu w cieście naleśnikowym - sposób najpopularniejszy, nafaszerowaniu - równie popularna metoda lub po szybkim obsmażeniu na samym maśle - metoda szybka i najprostsza. kwiaty mogą posłużyć za efektowną przekąskę - podane z sosem łagodnym, ostrym lub polane miodem, lub pomieścić w sobie dowolne nadzienie. standardowym sposobem jest wypełnienie ich serkiem ricotta z ziołami, fetą, a także serem kozim, choć można także sięgnąć po nadzienie mięsne, serowo-warzywne - w zasadzie dowolne. pamiętajmy tylko, że kwiaty cukinii wymagają krótkiej obróbki termicznej. zobacz setki pomysłów na dania z cukinii. kliknij, aby zobaczyć przepisy odkrywamy cukinię owoce cukinii znajdują szerokie zastosowanie w kuchni. ze względu na swój kształt chętnie je faszerujemy i zapiekamy, równie chętnie układamy na grillu. dodajemy do leczo, bowiem świetnie smakują z papryką. obsmażamy w panierce i podajemy jako wege-kotlety, a także przerabiamy na placki a la ziemniaczane robimy zupy, często typu krem. cukinie doskonale nadają się także do marynowania. nie każdy wie, że z cukinii można zrobić frytki - wystarczy wydrążyć gniazda nasienne i pokroić miąższ w słupki, a następnie usmażyć w głębokim oleju. z cukinii można zrobić także chipsy - kroimy warzywo w bardzo cienkie, wręcz przezroczyste plasterki i wysmażamy na chrupko, podajemy z octem balsamicznym jako efektowną i wykwintna zakąskę. spaghetti z cukinią? proste, wystarczy zetrzeć warzywo na tarce o grubych oczkach, poddusić na oliwię z oliwek, doprawić solą, pieprzem i czosnkiem, a przed podaniem, ewentualnie, zaprawić śmietaną i posypać parmezanem. z cukinii można zrobić także makaron. w tym celu wydrążamy gniazda nasienne, a miąższ kroimy w cienkie długie nitki, specjalną obieraczką „julienne" lub spcejlaną maszynką do tego pzreznaczoną. nitki cukinii smażymy do miękkości - 5-7 minut - na oliwie z oliwek, delikatnie mieszając. doprawiamy solą i sokiem z cytryny, a podajemy z sosem pomidorowym. po cukinię warto sięgnąć nie tylko ze względu na walory smakowe. przede wszystkim jest to warzywo wyjątkowo niskokaloryczne - 100 g to jedynie 15 kcal - oraz lekkostrawne. obfituje w witaminy a, c, k, pp, b1 i beta-karoten. zawiera także magnez, żelazo i potas. co ciekawe, jest to jedno z pierwszych warzyw, które podajemy niemowlakom. warto też pamiętać, że cukinię można jadać na surowo - co jest korzystne dla naszego zdrowia. faszerowana cukinia. kliknij, aby poznać przepis 22ciekawe? kto głosował? reklama pisz swoje artykuły masz sprawdzone porady? tricki kuchenne? podziel się z nami! najlepsze artykuły publikujemy w dziale "domowe porady". napisz artykuł polecane artykuły czy grzyby są zdrowe? ile jest prawdy w popularnym przekonaniu, jakoby grzyby nie miały żadnych właściwości odżywczych? czy naprawdę są smaczną, ale bezwartościową przekąską? czytaj więcej > kuchnia pachnącą lubczykiem lubczyk powszechnie rośnie w naszych ogródkach. cenimy go ze względu na wyjątkowy aromat oraz smak. mniej osób wie o tym, że ma on również zaskakujące właściwości lecznicze. czytaj więcej > czym jest kiszona herbata i jakie ma właściwości? większość z nas doskonale zdaje sobie sprawę z tego, jak wiele prozdrowotnych właściwości mają kiszonki. zajadamy się kiszonymi ogórkami, kapustą, czosnkiem i innymi warzywami. ale czy wiedzieliście o tym, że kisić można także herbatę? czytaj więcej > polecane przepisy zobacz więcej przetwory buraczkowo-kapuściana sałatka na zimę 3 odsłon pyszna sałatka pasteryzowana z buraczków i białej kapusty o lekko kwaśnym smaku. doskonale... 60 min łatwe przystępne erjot 0 przetwory kompot z czerwonych mirabelek na zimę 6 odsłon mirabelki zaprawiam w małych słoikach /0,5l/ bo oprócz mnie nikt nie lubi ich kwaskowego... 30 min łatwe przystępne erjot 0 zupy zupa marchwiowa z pomarańczą i imbirem 6 odsłon pyszna zupa pełna smaków. dzięki dodatkowi pomarańczy i imbiru tradycyjna marchewkowa staje... 30 min łatwe przystępne erjot 1 komentarze do artykułu (2) najnowsze najstarsze najlepiej ocenione wg. ilości odpowiedzi dodaj komentarz wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe kasiek189 18 czerwca zgłoś do usunięcia uwielbiam cukinię! :) 0 kto głosował? | odpowiedz mammamia 14 czerwca zgłoś do usunięcia uwielbiam cukinię! ostatnio jestem na lekkiej diecie, głównie warzywnej. cukinii używam do wszelkich farszów do makaronów, faszeruję je pomidorami i mozarellą z bazylia (to moje sztandarowe danie), robię z nich paseczki przy pomocy obieraczki do warzyw i dodaje do makaronów. świeżą drobno pokrojoną, skropioną oliwą i cytryna można dodać do sałatek. cudnie chrupie. no i oczywiście grillowana. bardzo wdzięczne warzywo 0 kto głosował? | odpowiedz treść* na skróty produkty ●kalorie ●ebooki ●śniadania ●zupy ●dania główne ●desery ●napoje ●przekąski ●sałatki ●przetwory ●dodatki ●przepisy dnia śniadania bułeczki drożdżowe kanapki pasty kanapkowe tosty francuskie chleb razowy hummus owsianka omlet na słodko jajecznica obiady placki ziemniaczane racuchy kopytka ryba po grecku szynka pieczona bigos schab ze śliwką kluski śląskie krokiety zupy zupa pomidorowa zupa ogórkowa zupa cebulowa zupa kalafiorowa zupa gulaszowa barszcz biały barszcz ukraiński rosół drobiowy kapuśniak krem z brokułów sałatki sałatka gyros sałatka grecka sałatka z kurczakiem sałatka z tuńczykiem salatka jarzynowa sałatka rybna sałatka z łososiem salatka z pora sałatka śledziowa ciasta ciasto marchewkowe ciasto czekoladowe ciasto drożdżowe szarlotka sernik makowiec piernik dojrzewający tiramisu tort bezowy kasze i ryż gołąbki krupnik kotlety z kaszy gryczanej risotto z grzybami risotto z bekonem risotto ze szpinakiem ryż z warzywami sałatki ryżowe polenta wielkanoc jajka faszerowane żurek pasztet drobiowy kurczak faszerowany babka wielkanocna babka cytrynowa babka piaskowa sos tatarski boże narodzenie barszcz czerwony z uszkami zupa rybna zupa grzybowa kapusta z grochem karp smażony pierogi z kapustą i grzybami kompot z suszu kutia keks karnawał pączki faworki oponki serowe tarta na cieście francuskim koreczki nowalijki botwinka twarożek ze szczypiorkiem makaron ze szparagami sałatka rzodkiewkowa przepisy ciasta i desery tarta z owocami mazurek kajmakowy babka majonezowa sernik z brzoskwiniami sernik wiedeński przetwory grzyby marynowane grzyby w occie ogórki kiszone powidła śliwkowe dżem truskawkowy ćwikła z chrzanem mus jabłkowy gulasze leczo placek po węgiersku strogonow gulasz wołowy chili con carne makaron makaron ze szpinakiem makaron z tuńczykiem makaron z serem makaron z kurczakiem spaghetti bolognese spaghetti carbonara zapiekanki zapiekanka ryżowa zapiekanka warzywna zapiekanka ziemniaczana zapiekanki zapiekanka makaronowa lasagne z mięsem różne przepisy pizza domowa fasolka po bretońsku śledzie w śmietanie przepisy kulinarne zobacz więcej napisz do nas mapa serwisu newsroom reklama regulamin korzystanie z portalu oznacza akceptację regulaminu. polityka cookies. prywatność. copyright © 1999 - 2018 interia.pl.wszystkie prawa zastrzeżone ostatnio komentowane przepisy desery sernik w murzynku babciteresk.. 27 przekąski chrupiąca cukinia z parmezanem konhambos 21 desery czekoladowy fondant z białą czekoladą i malinami koral 4 rozwiń zwiń

Here you find all texts from your page as Google (googlebot) and others search engines seen it.

Words density analysis:

Numbers of all words: 1351

One word
nie - 4.37% (59)
że - 1.7% (23)
czy - 1.55% (21)
wie - 1.55% (21)
warzyw - 1.04% (14)
cukinii - 0.89% (12)
przepis - 0.74% (10)
makaron - 0.74% (10)
sałatka - 0.74% (10)
się - 0.67% (9)
także - 0.67% (9)
artykuł - 0.67% (9)
jest - 0.67% (9)
zupa - 0.67% (9)
dodaj - 0.59% (8)
min - 0.59% (8)
ale - 0.59% (8)
niej - 0.59% (8)
jak - 0.59% (8)
przepisy - 0.59% (8)
nas - 0.59% (8)
przy - 0.52% (7)
lub - 0.52% (7)
można - 0.52% (7)
tym - 0.52% (7)
dania - 0.44% (6)
mnie - 0.44% (6)
więcej - 0.44% (6)
cukinia - 0.44% (6)
mniej - 0.37% (5)
zrobić - 0.37% (5)
pora - 0.37% (5)
jako - 0.37% (5)
warzywo - 0.37% (5)
desery - 0.37% (5)
zupy - 0.37% (5)
podaje - 0.37% (5)
książki - 0.37% (5)
przetwory - 0.37% (5)
cukinię - 0.37% (5)
kto - 0.37% (5)
artykuły - 0.37% (5)
nic - 0.3% (4)
właściwości - 0.3% (4)
sernik - 0.3% (4)
kwiaty - 0.3% (4)
cukinie - 0.3% (4)
jada - 0.3% (4)
podajemy - 0.3% (4)
grzyby - 0.3% (4)
zobacz - 0.3% (4)
równie - 0.3% (4)
ich - 0.3% (4)
ciekawe - 0.3% (4)
ryż - 0.3% (4)
babka - 0.3% (4)
sałatki - 0.3% (4)
zgłoś - 0.3% (4)
lat - 0.3% (4)
mamy - 0.3% (4)
newsy - 0.3% (4)
sos - 0.3% (4)
zapiekanka - 0.3% (4)
spaghetti - 0.22% (3)
przystępne - 0.22% (3)
śniadania - 0.22% (3)
odpowiedz - 0.22% (3)
nasienne - 0.22% (3)
odsłon - 0.22% (3)
kurczak - 0.22% (3)
doskonale - 0.22% (3)
mus - 0.22% (3)
porady - 0.22% (3)
leczo - 0.22% (3)
gulasz - 0.22% (3)
łatwe - 0.22% (3)
względu - 0.22% (3)
erjot - 0.22% (3)
barszcz - 0.22% (3)
- 0.22% (3)
nam - 0.22% (3)
każdy - 0.22% (3)
risotto - 0.22% (3)
pełni - 0.22% (3)
czytaj - 0.22% (3)
oraz - 0.22% (3)
ciasto - 0.22% (3)
czas - 0.22% (3)
pisz - 0.22% (3)
cukinią? - 0.22% (3)
temat - 0.22% (3)
przekąski - 0.22% (3)
kuchni - 0.22% (3)
głosował? - 0.22% (3)
warto - 0.22% (3)
ebooki - 0.22% (3)
tylko - 0.22% (3)
gniazda - 0.22% (3)
koniecznie - 0.22% (3)
zapiekanki - 0.15% (2)
czosnkiem - 0.15% (2)
lubczyk - 0.15% (2)
zimę - 0.15% (2)
2018 - 0.15% (2)
lekko - 0.15% (2)
regulamin - 0.15% (2)
osób - 0.15% (2)
parmezanem - 0.15% (2)
tym, - 0.15% (2)
pyszna - 0.15% (2)
uwielbiam - 0.15% (2)
kompot - 0.15% (2)
drobiowy - 0.15% (2)
grzybami - 0.15% (2)
szpinakiem - 0.15% (2)
ciasta - 0.15% (2)
warzywami - 0.15% (2)
rybna - 0.15% (2)
tuńczykiem - 0.15% (2)
wielkanoc - 0.15% (2)
kurczakiem - 0.15% (2)
krem - 0.15% (2)
drożdżowe - 0.15% (2)
najlepiej - 0.15% (2)
dodaje - 0.15% (2)
czerwony - 0.15% (2)
ostatnio - 0.15% (2)
kapustą - 0.15% (2)
cukinię! - 0.15% (2)
kotlety - 0.15% (2)
usunięcia - 0.15% (2)
czerwca - 0.15% (2)
komentarz - 0.15% (2)
tarta - 0.15% (2)
salatka - 0.15% (2)
sięgnąć - 0.15% (2)
polecane - 0.15% (2)
specjalne - 0.15% (2)
sałatek. - 0.15% (2)
wydrążyć - 0.15% (2)
wyrośnięta - 0.15% (2)
bardziej - 0.15% (2)
samym - 0.15% (2)
czasem - 0.15% (2)
znajdziemy - 0.15% (2)
włoskie - 0.15% (2)
kabaczek - 0.15% (2)
posłużyć - 0.15% (2)
wie, - 0.15% (2)
leczo, - 0.15% (2)
jedno - 0.15% (2)
22ciekawe - 0.15% (2)
tematy - 0.15% (2)
małych - 0.15% (2)
pojedynki - 0.15% (2)
off - 0.15% (2)
bake - 0.15% (2)
faq - 0.15% (2)
video - 0.15% (2)
wydarzenia - 0.15% (2)
konkursy - 0.15% (2)
domowe - 0.15% (2)
dodatki - 0.15% (2)
napoje - 0.15% (2)
główne - 0.15% (2)
moderacji - 0.15% (2)
skomentuj - 0.15% (2)
wyślij - 0.15% (2)
jeśli - 0.15% (2)
również - 0.15% (2)
napisz - 0.15% (2)
placki - 0.15% (2)
masz - 0.15% (2)
reklama - 0.15% (2)
surowo - 0.15% (2)
solą - 0.15% (2)
nitki - 0.15% (2)
tego - 0.15% (2)
cienkie - 0.15% (2)
przed - 0.15% (2)
oliwek, - 0.15% (2)
bardzo - 0.15% (2)
kroimy - 0.15% (2)
miąższ - 0.15% (2)
wystarczy - 0.15% (2)
ziemniaczane - 0.15% (2)
chętnie - 0.15% (2)
włoszech - 0.15% (2)
aby - 0.15% (2)
kliknij, - 0.15% (2)
nadzienie - 0.15% (2)
serem - 0.15% (2)
wypełnienie - 0.15% (2)
dowolne - 0.15% (2)
sobie - 0.15% (2)
sosem - 0.15% (2)
przekąskę - 0.15% (2)
efektowną - 0.15% (2)
metoda - 0.15% (2)
cieście - 0.15% (2)
obsmażeniu - 0.15% (2)
które - 0.15% (2)
zwiń - 0.15% (2)
Two words phrases
makaron z - 0.37% (5)
a także - 0.37% (5)
z cukinii - 0.3% (4)
zgłoś do - 0.3% (4)
łatwe przystępne - 0.22% (3)
można zrobić - 0.22% (3)
ze względu - 0.22% (3)
lub po - 0.22% (3)
kto głosował? - 0.22% (3)
czytaj więcej - 0.22% (3)
że ma - 0.22% (3)
więcej > - 0.22% (3)
min łatwe - 0.22% (3)
przystępne erjot - 0.22% (3)
cukinii można - 0.22% (3)
z cukinią? - 0.22% (3)
gniazda nasienne - 0.22% (3)
risotto z - 0.22% (3)
sałatka z - 0.22% (3)
erjot 0 - 0.15% (2)
zapiekanki zapiekanka - 0.15% (2)
podajemy z - 0.15% (2)
z oliwek, - 0.15% (2)
ze szpinakiem - 0.15% (2)
kroimy w - 0.15% (2)
jest to - 0.15% (2)
na surowo - 0.15% (2)
i ryż - 0.15% (2)
z tuńczykiem - 0.15% (2)
o tym, - 0.15% (2)
zupy zupa - 0.15% (2)
głosował? | - 0.15% (2)
| odpowiedz - 0.15% (2)
tym, że - 0.15% (2)
na zimę - 0.15% (2)
uwielbiam cukinię! - 0.15% (2)
do usunięcia - 0.15% (2)
kompot z - 0.15% (2)
czerwca zgłoś - 0.15% (2)
odsłon pyszna - 0.15% (2)
30 min - 0.15% (2)
6 odsłon - 0.15% (2)
ciekawe 1 - 0.15% (2)
zrobić także - 0.15% (2)
pojedynki tematy - 0.15% (2)
mamy 10 - 0.15% (2)
bake off - 0.15% (2)
video faq - 0.15% (2)
książki wydarzenia - 0.15% (2)
newsy konkursy - 0.15% (2)
specjalne ebooki - 0.15% (2)
10 lat - 0.15% (2)
tematy specjalne - 0.15% (2)
off mamy - 0.15% (2)
faq bake - 0.15% (2)
wydarzenia video - 0.15% (2)
konkursy książki - 0.15% (2)
artykuł skomentuj - 0.15% (2)
książki wyślij - 0.15% (2)
lat pojedynki - 0.15% (2)
co zrobić - 0.15% (2)
dodaj do - 0.15% (2)
do sałatek. - 0.15% (2)
nie każdy - 0.15% (2)
dania z - 0.15% (2)
można także - 0.15% (2)
z sosem - 0.15% (2)
które podaje - 0.15% (2)
się z - 0.15% (2)
to warzywo - 0.15% (2)
do książki - 0.15% (2)
wie, że - 0.15% (2)
jedno z - 0.15% (2)
cukinia to - 0.15% (2)
do moderacji - 0.15% (2)
skomentuj zgłoś - 0.15% (2)
wyślij artykuł - 0.15% (2)
zobacz więcej - 0.15% (2)

Here you can find chart of all your popular one, two and three word phrases. Google and others search engines means your page is about words you use frequently.

© 2015-2017 Website review of smaker.pl/newsy-co-zrobic-z-cukinia,1900440,a,.html by SEOWYKOP - to darmowe narzędzie online do szybkiego wykonania audytu twojej strony www. Przeanalizujemy strukturę twojej strony www i podamy co jest do poprawienia. | 1.16783 | SEOWYKOP.PL - Wyszukiwarka stron